Zdravi finger food na poslovnom domjenku

Sigurni smo da ste se nekada zapitali da li svaki domjenak mora sadržavati svaki put isti jelovnik, jednoličnu hranu, identično pripremljeno meso kao i na prošlom domjenku, ali i onom prije njega. Niste sigurni kako tome doskočiti, ali niti kako bi Vaši nadređeni i kolege reagirali? Upravo iz tog razloga objedinili smo nekoliko savjeta za inovativniji poslovni domjenak.
U nastavku predstavljamo savjete kako oduševiti kolege, suradnike i klijente drugačijom, a zapravo jednostavnim izborom jela. Bilo da je riječ o malim zalogajima, tzv. finger food-u, ili hladno-toplom buffetu, u oba slučaja možete odabrati vrste jela koja će zamijeniti rutinu i podići domjenak na neki viši nivo. Ili, jednostavno izmijeniti predodžbu koju su Vaši kolege i klijenti imali o standardnim domjencima. Naravno, jelovnici se formiraju ovisno o godišnjem dobu, sezonskom voću i povrću, temperaturi, ali i zavisno o vrsti događaja.
Bio i organski zalogaji finger food-a još su nedovoljno predstavljeni na poslovnim domjencima. Stoga, kao ideju što možete naručiti u sljedećem cateringu, predstavljamo nekoliko zalogaja finger food-a koji su u našem catering najpopularniji.
1. Pileći marinirani štapići prženi u kaputiću od tortilje
2. Proljetne vege rolice pržene uz slatko kiseli umak
3. Mini falafel loptice pržene u sezamu, grčki jogurt
4. Bruschetta od dimljenog lososa, maslac, lisnate salate, cvjetni med
5. Tortilje sa šparogama, pečenom ciklom i wasabi umakom
6. Pohani pileći prutići sa sjemenkama i corn flexima, s mariniranim grill povrćem (i prilog po izboru)
7. Fusilli tricolore, umak od šalše, piletine i tikvica
Super ideja, ali vaši nadređeni više vole „konkretiniji jelovnik“? Tomu možete doskočiti nekim od sljedećih vrsta jela iz standardnog buffet-a:
1. Tortilje sa šparogama, pečenom ciklom i wasabi umakom
2. Pohani pileći prutići sa sjemenkama i corn flexima, s mariniranim grill povrćem (i prilog po izboru)
3. Fusilli tricolore, umak od šalše, piletine i tikvica